Siebren the Young

Onder de naam “Siebren the Young” breng ik eigen songs uit.

Siebren The Young (Siebren Zijlstra, 1997) heeft sinds zijn 8ste de gitaar al in handen. In 2015 is Siebren begonnen met het schrijven van eigen songs. Nu hij zijn conservatoriumopleiding in Arnhem heeft afgerond wil hij zijn eigen nummers en covers met zijn gitaar en stem ten gehore brengen. In Juni van 2021 is daarom ook zijn eerste single “Let Me In” uitgekomen. Een song over twee personen in een relatie die elkaar niet binnenlaten. Siebren verwerkt in zijn songs gegronde gevoelens en ervaringen die hem zijn overkomen. Thema’s als zelfontwikkeling, vrijheid en liefde komen regelmatig aan bod. Hij probeert met zijn muziek vooral zijn kijk op het leven te delen.

De muziek van Siebren wordt vaak vergeleken met muziek van John Mayer, Amos Lee, James Taylor, Coldplay & Jackson Browne.

CD - Inner Junctions

Op het moment ben ik druk bezig met mijn eerste CD: “Inner Junctions”. Dit is een CD bestaande uit 9 songs die uitkomen in 3 verschillende momenten. De 9 songs op de CD komen voort uit momenten waarop ik met mezelf in de knoop zat, vandaar de naam inner Junctions. Vanuit die gedachte heb ik ook besloten om voor een solo plaat te gaan. Alle songs zijn opgenomen met 1 gitaar en 1 vocaal.

De eerste bundel van 3 songs zal uitkomen op vrijdag 25 november 2022. De songs die dan zullen verschijnen zijn:
1) Plane In the Sky I
2) Lost In Space
3) Sailing In The Mist

Op vrijdag 27 januari 2023 komt de tweede bundel uit, wederom bestaande uit 3 songs. Op vrijdag 24 maart 2023 zal de laatste bundel van 3 songs uitkomen en is de fysieke CD ook beschikbaar. Deze laatste release zal gepaard gaan met een live concert in de omgeving van Deventer en een live concert in de omgeving van Arnhem. Wil je up to date blijven, schrijf je dan in voor de maillinglijst of volg me op facebook of instagram.

Up to date blijven? Abboneer je dan op de maillinglijst!

* indicates required

Siebren The Young Boeken?

Ik bied voor live muziek 3 verschillende opties aan: 

1) Solo

Allereerst kan ik in mijn eentje komen spelen. Ik kom jullie evenement graag begeleiden met mijn eigen muziek. Ik beschik over een basis versterking waarmee ik op evenementen tot 75 personen voor geluid kan zorgen. Ik heb bijna 90 minuten aan eigen songs welke gemakkelijk uitgebreid kunnen worden met enkele covers van artiesten die in dezelfde genre vallen als mijn songs. Denk hierbij aan John Mayer, Amos Lee, Jackson Browne, James Taylor en Coldplay.

2) Duo

Als tweede optie kan ik met een extra muzikant komen. In dit geval komen we met z’n 2-en. Zo kan ik met een toetsenist komen, een extra gitarist, een bassist of een blaasinstrument (denk aan trompet of saxofoon). Op deze manier geeft dit net wat meer kleur aan de liedjes en geeft het mij als muzikant wat meer vrijheid. Hierbij geld ook weer dat we voor ongeveer 90 minuten aan eigen songs hebben en dat we tot 75 personen eigen geluid kunnen verzorgen.

3) Band

Als derde kan ik komen spelen onder begeleiding van een 3 koppige band. In dat geval komen we met z’n vieren. De bezetting zal dan als volgt zijn: Gitaar & Zang, toetsen, bas en drums. Hierbij zal een grotere geluidsinstalatie nodig zijn, die wij in overleg kunnen regelen. We hebben in dit geval ook 90 minuten aan eigen muziek, mocht er langer nodig zijn, dan vullen wij onze eigen songs aan met covers uit dezelfde genre.

Mocht u mij willen boeken onder 1 van deze opties, neem dan contact met mij op via het onderstaande mailadres. Ik hoor graag wat uw plannen zijn en geef daarin ook graag een offerte op maat.

Optredens