Gitaarles Arnhem

Bij mij kun je terecht voor gitaarlessen. Sinds 2018 geef ik gitaarles aan leerlingen vanaf 8 jaar. Dit kunnen kinderen, jongeren, studenten en volwassenen zijn! Tijdens mijn lessen staat vooral centraal waar jij je graag in wilt ontwikkelen op de gitaar. Wil je beter leren tokkelen, dan kunnen we daar aan werken. Wil je liever rock spelen, dan doen we dat. Bij elk nieuw onderwerp of nieuw lied geef ik vaak ook een klein stukje theorie zodat je door te spelen ook steeds beter begrijpt wat je eigenlijk doet.

Improvisatie / Schrijven
Naast het bespelen van de gitaar merk ik dat liedjes schrijven en improvisatie ook een terugkerend thema is in mijn lessen. Op het moment dat je iets geleerd hebt ben ik van mening dat je het ook moet kunnen toepassen. Eigen dingen schrijven is dan vaak erg leuk omdat er geen goed of fout is. Daarnaast wil ik graag dat je je muzikale stem kan ontwikkelen en daar bied ik, door zelf dingen te schrijven en te improviseren, dan ook ruimte voor.

Gitaar Gerelateerde Onderwerpen 
Naast het gitaarspelen komen er ook vele andere gitaar gerelateerde onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan: Hoe heten de onderdelen van een gitaar? Wat doen de draaiknoppen en schakelaars op een elektrische gitaar? Hoe stel je een elektrische gitaarversterker goed in? Hoe vervang ik mijn snaren? Hoe maak ik een mooi geluid op de akoestische gitaar? Waar komt het geluid vandaan uit een gitaar? Dit kunnen echter ook meer muziek-business gerelateerde onderwerpen zijn. Hoe kom ik aan optredens? Waar kan ik mijn eigen songs laten horen? Wat betekent het om in een band te spelen? etc.

Voorbereiding Muziekopleiding
Omdat ik zelf enkele audities voor conservatoria heb gedaan, help ik je ook graag met de voorbereidingen voor een muziekopleiding. Ik kan je dingen toelichten wat betreft het auditieprocedure, theoretische kennis en de gitaar gerelateerde onderwerpen die voor je auditie nodig zijn. Mocht je geen conservatorium willen doen maar wel veel diepgang in de muziek willen in de lessen, dan kan dat uiteraard ook. We kunnen in gitaarlessen uitpluizen waardoor een stuk klinkt zoals deze klinkt. Hiervoor stellen we onszelf veel vragen: Waarom kiest deze artiest voor dit soort gitaar en die pick-up? Waarom kiest deze artiest die sound? Wat doet deze artiest op het gebied van ritme en/of notenkeuze? Etc.

Locatie
In Arnhem geef ik les aan de Kloosterstraat 1a/1b. Hier heb ik een eigen muziekruimte waar ik de lessen aanbied. Voor meer info over de tarieven en de algemene voorwaarden, kijk hieronder:

Tarieven

Algemene Voorwaarden

Bij interesse in Gitaarles is het bij mij verplicht om een proefles van ongeveer 30 minuten te volgen. Mocht je interesse hebben, stuur me dan een mail waarin je aangeeft dat je op zoek bent naar gitaarles in Arnhem.

siebrenmusic @ gmail.com

Gitaarles

Bij mij kun je terecht voor gitaarlessen. Sinds 2018 geef ik gitaarles aan leerlingen vanaf 8 jaar in Deventer en Arnhem. Sinds kort geef ik ook gitaarles in Huissen. Dit kunnen kinderen, jongeren, studenten en volwassenen zijn! Tijdens mijn lessen staat vooral centraal waar jij je graag in wilt ontwikkelen op de gitaar. Wil je beter leren tokkelen, dan kunnen we daar aan werken. Wil je liever rock spelen, dan doen we dat. Bij elk nieuw onderwerp of nieuw lied geef ik vaak ook een klein stukje theorie zodat je door te spelen ook steeds beter begrijpt wat je eigenlijk doet.

Naast het bespelen van de gitaar merk ik dat liedjes schrijven en improvisatie ook een terugkerend thema is in mijn lessen. Op het moment dat je iets geleerd hebt ben ik van mening dat je het ook moet kunnen toepassen. Eigen dingen schrijven is dan vaak erg leuk omdat er geen goed of fout is. Daarnaast wil ik graag dat je je muzikale stem kan ontwikkelen en daar bied ik, door zelf dingen te schrijven en te improviseren, dan ook ruimte voor. 

Naast het gitaarspelen komen er ook vele andere gitaar gerelateerde onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan: Hoe heten de onderdelen van een gitaar? Wat doen de draaiknoppen en schakelaars op een elektrische gitaar? Hoe stel je een elektrische gitaarversterker goed in? Hoe vervang ik mijn snaren? Hoe maak ik een mooi geluid op de akoestische gitaar? Waar komt het geluid vandaan uit een gitaar? Dit kunnen echter ook meer muziek-business gerelateerde onderwerpen zijn. Hoe kom ik aan optredens? Waar kan ik mijn eigen songs laten horen? Wat betekent het om in een band te spelen? etc. 

Omdat ik zelf enkele audities voor conservatoria heb gedaan, help ik je ook graag met de voorbereidingen voor een muziekopleiding. Ik kan je dan dingen toelichten wat betreft het auditieprocedure, theoretische kennis en de gitaar gerelateerde onderwerpen die voor je auditie nodig zijn. Mocht je geen conservatorium willen doen maar wel veel diepgang in de muziek willen in de lessen, dan kan dat uiteraard ook. We kunnen in gitaarlessen uitpluizen waardoor een stuk klinkt zoals deze klinkt. Hiervoor stellen we onszelf veel vragen: Waarom kiest deze artiest voor dit soort gitaar en die pick-up? Waarom kiest deze artiest die sound? Wat doet deze artiest op het gebied van ritme en/of notenkeuze? Etc.   

Mocht je interesse hebben, stuur me dan een mailtje of boek een gratis proefles.

Bovenstaande afbeelding is een cartoon die een van de cusisten van mijn lessen heeft gemaakt!

Wat oud leerlingen zeggen:

Ludo: Ik wilde beginnen op aan de HBO opleiding Jazz & Pop aan het conservatorium in Zwolle. Ik deed auditie voor hoofdvak zang. Daarvoor moest ik ook een basiskennis van muziektheorie hebben.
Muziek maken en muziektheorie waren erg nieuw voor mij, maar in zes maanden tijd heeft Siebren mij alle stof kunnen uitleggen die ik voor de auditie nodig had. We wisselden de theorielessen af met lessen waarin ik mezelf leerde begeleiden op de gitaar tijdens het zingen. Dankzij die lessen ben ik nu aangenomen op het conservatorium!

Dankjewel Siebren!!

Kortom:
Leerzaam, Leuk, Persoonlijk.
Erg goede docent.

Jan: Mijn ervaring met Siebren was zeer positief! Siebren luistert goed naar je wensen en geeft echt les op maat. Hierdoor voelde ik me uitgedaagd om nieuwe dingen te oefenen en werd ik hierbij vakkundig voorzien van advies.